Karmøygeddon

 

Karmøygeddon - Haugesunds Metallfest I April!

Intervju - 24.03.2009 - Skrevet av: Asgeir
Karmøygeddon er like om hjørnet så å si og 24 og 25 april braker det løst med band som Aura Noir, Mercenary, Gamma Ray og Behemoth. Festivalen har fått seg en god lineup på årets festival med andre ord, og i forkant av festivalen så ble det såklart noen små nyskjerrige spørsmål som dukket opp, og jeg tok kontakt med festivalsjef Johnny... Hva er det som skjer rundt Haugesund om dagen? Er alt klart for en formidabel festival suksess?

Folk er iallefall gira på årets festival merker jeg og utenom festivalen så merkes det at det er meget bra liv i det lokale metal miljøet og de lokale bandene hvor flere band er på gang med plater som for.eks Evig Natt,Thundra,Zeno Morf,Nordavind,og Gravemachine og Pictures of pain.


Kan du fortelle litt om opplegget rundt festivalen? Er det noe spesielle ting eller happenings de besøkende burde få med seg i forbindelse med festivalen?

Det blir litt forandring omkring dette årets festival i forhold til fjorårets.
Den største forandringen er at vi måtte finne en annen small stage for festivalen i år,i fjor brukte vi Lille Byscenen som ligger i samme bygg som Byscenen.Desverre så ble den nedlagt i 2008 og nå kommer vi til å bruke scenen på Flytten pub nede på kaien i Haugesund for de første bandene hver dag.Kan vel si at det kommer til å bli nokså intimt der ja,men det er plass til ca 400 mann i lokalet og etter at de første bandene er ferdig så blir det ca 30 min pause før konsertene starter på selve Byscenen som er main stage.
Ellers så kjører vi det vanlige opplegget som vi har hatt de siste årene uten de store forandringene.


Karmøygeddon har drevet noen år nå, og dere holder dere jevnt på linja mellom stor og liten festival. Dere har hatt artister som Doro, Kreator osv. Har dere fått noen tilbakemeldinger i forkant av årets festival?

Tilbakemeldingene for årets line up og festivalen er generrelt fantastisk bra. Det har bare eksplodert i utlendinger som kommer i både metal publikummere og metal media som tar veien til Haugesund denne helga,kult også å få beskjed fra en del av musikerene som har spilt der de siste årene at de kommer for å få med seg festivalen som publikummer denne gang. Merker også veldig godt at folk kommer igjen og igjen så noe gjør vi da rett,he,he og folk forteller at de er veldig glad i den bredden vi kjører.


....og ikke minst hva mener artistene selv om havnebyen Haugesund og festivalen? Det er jo en sinnsykt fin by om man rekker å gå litt rundt...

Jeg har veldig mange historier om hva artistene mener om festivalen og Haugalandet/Haugesund ja.
Bl.a Doro var helt i himmelen når vi tok henne på tur rundt på Haugalandet,hele bandet har sagt flere ganger i ettertid at de vil komme tilbake på ferie så det er jo gøy å høre og at Doro fortalte noen presse folk under festivalen at bedre service hadde hun aldri opplevd på de 25 årene hun hadde spilt og slikt gir deg jo vanvittig inspirasjon. En annen fyr som har skrøtt masse i både intervju og til oss var Mille fra Kreator,han mente at det var sjelden kost å se folk som fikk til noe så stort på en så liten plass,han skrøt vanvittig over festivalen og Haugesund by. Tror mange av artistene liker å være her under festivalen,sitte på kaien på dagen og slappe av og ta ei øl,osv,merker at banda slapper vanvittig bra og holder seg like mye rundt publikum som på backstage.


Dere har valgt ett godt tidspunkt for festivalen. Lite konkurranse og andre ting som skjer på festivalfronten akkurat i april. Er dette noe dere har gjort bevist?

Vi fant vel ut tilslutt at det skjer så vanvittig mye i Mai,Juni,Juli og August både ellers i landet og her på Haugalandet å fant derfor ut at vi heller ville kjøre festivalen på ett tidspunkt hvor oppmerksomheten ble forbeholdt oss alene,og det har funket meget bra.


Er det i det hele tatt metallfolk i Haugesund. Sist jeg var der nede var det ikke en mørkkledd sjel å se... Eksisterer det ett miljø dedikert til øl og fuzzpedal eller er det flere tilreisende enn fastboende?

Hovedprosenten av metal folket under festivalen er nok fra Haugalandet (Karmøy,Haugesund,Sveio, Stord,osv) men en del tillreisende er det jo og spessielt mye folk fra Sunnhordaland og Bergen.
Haugalandet har ett vanvittig bra metal miljø og her er det vanvittig mye metal folk ja,men det som er ett problem er at det finnes ikke ett metal sted i det vanlige så det blir sånt at når det er konserter så popper de fram fra overalt,og tørr faktisk å si at Haugalandet har kanskje landets beste metal miljø vist man ser på inbygger tall,oppmøte på konserter, tilbakemeldinger fra Norske band osv.Er veldig mange band her etterhvert også som bl.a Gravemachine, Zeno Morf,Evig Natt, Code:red, Ulvehedin,Thundra,Hinsides,Pictures of pain, Hellnight,Mindcrime,Slaves to fashion,Atropos og Einherjer som har startet å røre på seg igjen.
Så metal miljøet her er veldig oppegående ja.


Har du noen minner og gode opplevelser fra tidligere år du vil dele med publikum? Festivaler pleier å avle gode historier fra backstage eller festivalområdene...

Ja noen historier kan fortelles og andre ikke,he,he. Men da Kamelot spilte her så hadde nok ikke Roy Khan fått med seg at Karmøygeddon har vært i Haugesund noen år for han ropte fra scenen 6-7 ganger "Karmøy come on" he,he,men vanvittig kult for oss uansett for vi er jo alle fra Karmøy vi som driver Karmøygeddon. Første og andre året på Karmøygeddon så hadde vi free bar og du kan vel si det slik at det er grunner for vi kuttet ut det ja,he,he


Siste ord til festival publikumet og leserne?

Ja jeg håper at leserene av metal Norge syntest line upn og opplegget vårt gir dem lyst til å besøke festivalen i år,for vi skal iallefall love ett vanvittig fyrverkeri av en festival på alle måter,see ya there