Norway Rock Festival - Norway Rock Festival 2009

Intervju - 20.03.2009 - Skrevet av: Asgeir
Førstkommende lørdag 21 mars vil ledelsen i Norway Rock Festival slippe nyhetene de fleste metall og rock folk har ventet på – de siste seks bandene inklussive headliner til festivalens siste dag, lørdag 12 juli. Dette feires med en konsert med tidligere Iron Maiden vokalist Paul Dianno som gjester scenen «Hjørnet» i Kristiansand. Tidligere har band som Manowar og In Flames blitt annonsert som headlinere til torsdag og fredag samt band som Arch Enemy, In Flames, Udo, Wasp osv. Jeg er litt på forskudd i år og har såklart fått ett lite intervju med presseansvarlig Ann Frestad i forkant av både siste artistslippen og festivalen 9-12 juli.


Kan du fortelle innledningsvis om arrangementet førstkommende lørdag?

-Lørdag smeller vi til med å presentere full lineup for festivalen i sommer. Vi skal vise lineup dvd, og vår kjære Paul Di’Anno skal ha konsert etterpå. Blir en knall festkveld:-D


Hvordan har publikumsresponsen vært frem til nå? Jeg ser på hjemmersiden at dere har ganske bra med folk innom, som legger igjen kommentarer og er aktive på å legge igjen kommentarer....

-Det er over all forventning! Billettsalget går så det suser, og sammenligner man salget i år, fra i fjor på denne tiden, har det gått opp over 300%!
Det er veldig bra med at folk er engasjert i festivalen og legger inn meninger. Dette blir lest av samtlige i styret og andre i ledelsen, og viktige saker tar vi til etterretning. Publikum er viktig for oss, og det er viktig at de vet de blir hørt, så de kan få svar på det de ønsker.


Hva slags arealer er det i utgangspunktet satt av til camp, konsertområde osv? For oss som er nye til festivalen så ser det ganske idyllisk ut ved siden av vannet der...

-Som de tre foregående år, har vi alt på samme areal; konsert, camping, parkering. Alt er i gå avstand. Camping området kommer til å bli en del utvidet i forhold til i fjor, men øvrig areal vil bli som før.


Det er jo blitt endel ganske store artister (Alice Cooper, Soilwork, Motorhead osv) som har deltatt på festivalen, og det er godt gjort å få disse til å komme til ett jorde i Kvinesdal. Er tidligere artister fornøyde med festivalen?

-Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra artister som har spilt hos oss, at de har vært fornøyd fra de ankommer til de drar. Det er like viktig for oss å gi artistene som publikum en god opplevelse under oppholdet i Kvinesdal.


Året 2009 kan vel være, eller rettere sagt bli - det største og beste på artistfronten så langt. Har du noen spesielle forhåpninger rundt festivalen?

-At solen skinner, at ølet er kaldt og at samtlige får en deilig festivalopplevelse på sørlandet:-D


Ser du selv frem til noen spesielle konserter selv?

-In Flames og Arch Enemy blir en knall konsert, er jeg ganske sikkert på….og er jeg heldig rekker jeg kanskje å få med meg litt og. Ellers er det mye spennende på plakaten i år, noe for enhver smak.


Er det noen historier eller eksempeltvis gode minner du har fra tidligere år som mer eller mindre har brent seg fast i historieboka?

-Alle de tre årene har vært en opplevelse, med mange små og store minner, så det er vanskelig å plukke ut bare en.


Last word for the audience?

-Welcome to Kvinesdal in July!!! Rock on!