Wrath Attack - Thrash på vrakhaugen

Intervju - 13.07.2008 - Skrevet av: Eirik
Endelig begynner å det komme thrashmetallband i Norge det er verdt å høre på. Wrath Attack representerer Lom og Skjåk og prater om å ta oppgjør, thrashmoten og å spre musikken sin via nettpirater. La oss ta det første først: Hvem er dere, hvor kommer dere fra og hva jobber dere med når der ikke rocker hardt?

Vi er 4 personer. Jeg kommer fra Lom, og de 3 andre stammer fra Skjåk. Når det gjelder jobb, så går det først i fremst i musikk og IT. I tillegg driver jeg litt med andre bigeskjeft som for eksempel Black Forest Records, hvor jeg selger CD-er og andre musikkartikler.


Hvorfor ble det akkurat thrashmetall på dere? Selv om vi har flere gode band i sjangeren er det jo ikke akkurat hel stuereint ennå?

Nå er det egentlig black metal som i utgangspunktet er sjangeren min, så det var nok først og fremst variasjon som gjorde at jeg ville starte dette bandet. Siden jeg både hører på og spiller en del thrash så var det ikke spørsmål om hva slags sjanger det skulle bli. Ikke bare er thrash en ypperlig plattform for å ta en del oppgjør, men også en sjanger som leverer en del fet musikk om dagen.


Hvilke band inspirerer dere? Er det kun gamle helter eller er sjangeren på vei oppover med nye band som gjør nye ting?

Litt både og. Selv er jeg stor fan av de gode gamle som for eksempel Kreator, men følger samtidig med på nyere thrashband. Kan jo nevne Legion of the damned, Toxic Holocaust og Crucifier som noen relativt interessante band innenfor sjangeren. Ellers begynner det jo å ta seg litt opp i Norge også.


Det eneste vi har hørt av dere så langt er en tospors demo. Har dere noe nytt på gang? Hva med livespilling?

Jeg har en del nytt materiale klart for å øves inn. Vi har også snakket litt om livespilling og ev. ny utgivelse i form av album. Men det er tidlig i leken ennå. Så vi får se hva som skjer. Vi er uansett relativt sikre på at materialet vårt kommer til å fungere bra live!


Er dere slaver til thrashmoten? Selv føler jeg at stemninga nesten aldri kan gå gjennom taket uten minst EN slitt denim-vest med en Kreator- eller Testament-skjorte under.

Ja, så absolutt. Både thrash og black metall er to sjangre hvor det visuelle er veldig viktig for meg. Du kan jo blant annet se på promobildene våre, som vi tok ved en vrakhaug.


Er det bare meg eller er thrashmetallen litt mer selvironisk og rett og slett mer moro enn de blodalvorlige svartmetallerne eller dødsmetallerne?

Thrash er definitivt hakket mer selvironisk. For meg blir det litt som med splatterfilmer og slik. Man er selvsagt ”pissed off” og litt furt for både det ene og det andre, men i bunn og grunn ligger det en god del humor bak også. Spesielt når det kommer til tekstene. Selvsagt finnes det unntak i alle sjangre.


Hvilke andre band fra nærområdet deres er det verdt å sjekke ut? Har dere et hett tips fra undergrunnen?

Gjenferdsel og Vyrju, ellers er det stort sett dritt alt sammen…he-he..


Hvor planlegger dere å dra med musikken? Artig sideprosjekt eller større satsning? For å dra det lenger: Hva synes dere om bransjen?

Når det gjelder meg selv så er dette i første omgang et artig sideprosjekt. Det ble jo startet av meg og The Bottlecrusher i fjor en gang, rett og slett fordi vi ville jamme. Dette endte med at jeg mekka noen låter. Deretter kontakta vi de to andre og bandet ble et faktum. Når det gjelder bransjen så har vi ikke store erfaringer når det kommer til dette bandet her. Vi valgte uansett en litt utradisjonell markedsføring av demoen, hvor vi bl.a. etterspurte nettpirater til å distribuere demoen vår. Dette fikk vi en overveldende positiv respons på, og IT-avisen kontaktet oss for et lite intervju.


Noen siste ord til våre lesere?

www.thrash.no, 'nuff said!