Helheim - Entering the beast

Intervju - 18.10.2006 - Skrevet av: Robert

Til tross for en respektabel diskografi og at bandet har eksistert siden 1992, har jeg aldri kommet så langt at jeg har hørt noe særlig på Helheim, før nå. Deres siste plate ”The Journeys And Experiences of Death” tok meg fullstendig på senga. Uhyre velkomponert og majestetisk plate som henter fram de gode frysningene.

Gratulerer med nytt album, det høres fortreffelig ut. Hvordan er feelingen nå? [/b]

Takk, den er meget god faktisk. Har vært et godt år sålangt for Helheim sin del.

Som nevnt innledningsvis er jeg ikke spesielt kjent med resten av diskografien; hvordan vil dere beskrive utviklingen fra Yersinia Pestis til ”Journeys..” ?


Vi har vel som alltid før konsentrert oss om å definere videre det beste fra foregående plate samt trekke inn nye elementer eller overdrive elementer fra foergående album. Så det er alltid en utvikling, men en naturlig en sådan vil jeg påstå. [/b]


Musikken dere spiller har en mer særegen brodd enn hva man kan spore hos endel av dagens ekstremmetal-band. Er dette tilsiktet?[/b]

Nei, kan ikke si det egentlig. Vi gjør bare vår greie som vi alltid har gjort. Jeg tror vi er litt annerledes på det punktet at VI lager VÅRE regler, ingen andre. Det er vi som definerer Helheims musikalske såvel som norrøne rike. Vi hører stadig at vi skiller oss ut fra det meste innen vikingmetal og godt er det spør du meg. Føler vel at vi egentlig ikke har så mye til felles med det meste innen den sjangeren verken musikalsk eller tekstmessig.

Dere har jo gitt ut noen plater og holdt på i noen år nå, føler dere at dere har fått den annerkjennelsen dere fortjener, eller ikke dette noe tema for dere?


Vi er og forblir et undergrunnsband. Dette har vi innsett for lenge siden. Vi har heller ikke gjort de store framstegene mot egen suksess som uansett kreves av et band. Akkurat nå er vi veldig fornøyd med vår egen situasjon, men det går opp og ned.

For å sikte litt tilbake på ”The Journeys”-plata her. På tittel og låtnavn virker det hele ganske konseptbasert, dessverre har je bare en promokopi og ingen tekster å boltre meg i. Kan du fortelle mer om dette?


Det stemmer at dette er etkonsept album. I korte trekk platen delt inn i tre: symbolikkpresentasjon, offerkult og det komplekse med den dødes kraft. Alt dette veves inn i det vi velger å kalle ”The journeys and the experiences of death”. Det er i grunn det det handler om; de ulike reisene den døde gjør og opplevelsene av død sett fra den gjennlevendes side samt den dødes side.

Innpakningen på skiva var også rimelig pen etter det jeg har forstått, gjennomgående artwork og pen digipack. Er dette sånt som er viktig for dere? Mange tenker jo ikke så mye på hvordan plata ser ut, dessverre.


Ja, artwork er viktig for Helheim og spiller i grunn bare en viktigere og viktigere rolle. Vi leverer tross alt en pakke og da må alt stemme. Spesielt i disse nedlastningstider.

Hva er deres favorittlåter fra plata? Personlig holder jeg en knapp på ”The Bewitchment”, en drivende og suggerende låt med noen helt fantastiske partier!


Personlig heller jeg mot del 3 av platen.

Hvordan er tilværelsen på Dark Essence records? Fått tilbud fra noen giganter dere har tenkt å slå til på?


Tilværelsen er meget bra. Vi trives. Nei, ingen planer om noe større selskap i denne omgang.

Turnè- eller konsertplaner i ermet?


Ja, drar på turnè i november. Ellers er vel det meste av festivaler o.l. gjort unna i år. Nå er blikket rettet mot neste år.

Hvordan har responsen vært på denne plata så langt? Og hvordan har den vært i forhold til tidligere utgivelser?


Må vel sies at denne oppleves som den platen med best feedback sålangt, og bra er det. Vi har jobbet forbannet lenge med denne platen, så at kritikkene er gode er veldig hyggelig.

Det var ca alt for denne gang, tusen takk for intervjuet, er det mer du har å komme med, så kjør på under her. Ha en fin dag!


Det var vel sånn ca det jeg hadde å si også, hehe. Sjekk ut www.helheim.com