Sarkom - Detaljert mørke!

Intervju - 28.01.2006 - Skrevet av: gnombobEndelig har Sarkom sluppet sitt første album ut til folket. Personlig, en etterlengtet utgivelse etter deres meget gode demo fra 2004, som forhåpentligvis flere fikk med seg. Vi kan starte med litt historie av bandet først.

Hvordan forløp tiden seg fra dannelsen av bandet til Demo 2004 var ferdig, og hva har skjedd mellom demoen og Aggravation of Mind?


Tiden fra vi startet i 2003 til vi ga ut demoen i 2004, brukte vi til å skrive låtene til denne demoen, for så å spille dem inn. Det samme gjelder tiden mellom demoen og fullengderen. Har egentlig ikke skjedd noe annet en det.

Dere er tre faste medlemmer i bandet, men har fått en hjelpende ”hånd” fra flere karer på albumet, og kanskje demoen også? Kan dere oppklarer litt hvordan ideene til å bruke litt ekstra mannskap på albumet kom til overflaten?


Vi ville ha med disse karene på skiva, fordi de har en særegen spillestil som vi mente ville passe på denne cden. Demoen var i sin tid spilt inn av kun bandet uten gjestemusikere.

For å fortsette snakket om albumet: Hvorfor tittelen Aggravation of Mind, og coverbildet med tre hengte mennesker?


Kan egentlig ikke si så mye om tittelen... Unsgaard har skrevet tekstene og laget titlene. Angående coveret, så står det i stil til musikken og lyrikken, da dette gir uttrykk for noe som er totalt mørkt.Albumets detaljrikdom er noe jeg vil påstå fører til at levetiden på albumet kan bli meget lang, og også noe som skaper mye identitet til musikken. Låtene som er hentet fra demoen er oppgradert med denne detaljrikdommen, og har blitt mye bedre i mine ører. Er dette noe dere spesielt la vekt på?


Det la vi veldig stor vekt på når vi lagde låtene. Noe som resulterte i en noe lang låtskrivningprosses. Alle detaljer er nøye gjennomtenkt og kalkulert. Det er slik musikk som er naturlig for oss å lage. Musikk som ikke er gjort tusen ganger før og musikk som man ikke blir kjent med før etter en god del gjennomhøringer. Jeg er i alle fall av den oppfattning at den musikken som tar lengst tid å fordøye, er den musikken som inneholder flest hemmeligheter og kvaliteter. Denne musikken åpenbarer seg sakte men sikkert, og blir til slutt fullkommen.

Hvorfor valgte dere Bloodstains on the Horns og Passion for Suicide til å bli med på albumet, og hvorfor er ikke logoen som er avbildet på demoen med på albumet?


Disse to låtene fra demoen var viktig å få med på skiva. Både fordi de passet inn musikkmessig med resten av låtmaterialet på skiva, og fordi de passet inn lyrikkmessig med resten av tekstene på skiva. Med andre ord, de låtene var viktig for helheten på ”Aggravation of Mind”. Angående logoen fra demoen så så vi ingen grunn til å ha med den på skiva. Den tilhører fortiden. Unsgaard: Ang. den logoen vi brukte på demoen så ville vi vel egentlig bare gjøre det så enkelt som mulig nå, og vi er svært fornøyde med resultat i forbindelse med coveret til Aggravation.

En ting som jeg finner litt rart er at dere har valgt å mixe vokalen lenger bak i lydbildet på albumet, dessverre. Hvorfor valgte dere ikke å legge den like langt frem som på demoen?


Både demoen og albumet ble mikset av oss selv. Derfor mikset vi slik vi mente at plata burde høres ut. Og vi ble meget fornøyde med resultatet.

Det lyriske aspektet på albumet handler om det destruktive i mennesket og gjennom Satan. Kan dere beskrive ideologien bak både musikken og det lyriske?


Ideologien bak musikken er å bruke vår musikalitet til å skape musikk som vi mener er et produkt av våre tanker og holdninger. Vanskelig for meg å si så mye om tekstene i og med at jeg ikke har skrevet dem, men kort oppsummert så handler de om selvdestruksjon og død.

Unsgaard: Ideologien bak tekstene er ganske enkel.. Det hele er basert på følelser, drømmer, tanker osv... Jeg har også brukt svært mye metaforer, så selv om mye virker veldig rett fram så vil de som evt prøver å tolke dem få annet ut av dem enn hva jeg har tenkt.

Hva er dere mest fornøyd med ved albumet selv?


Det jeg er mest fornøyd med er de maskinelle trommene og den lave vokalen. Seriøst… jeg er nok kanskje mest fornøyd med låta ”The Chosen One”. Fornøyd med riffene, komposisjonen og feelingen i hele den låta.

Demo 2004 skapte vel en del interesse blant selskaper rundt omkring? Kan dere forklare hvorfor det hele havnet på Twilight Vertrieb, isteden for andre interesserte?


Vi hørte positive ting om dette selskapet fra andre som er signert hos dem, og derfor sendte vi demo dit og fikk positiv tilbakemelding. Og tilbudet de kom med passet veldig bra for oss. Blant annet det med distrubisjon og promotering virket veldig bra på dette selskapet. Og en annen greie var at vi ikke måtte vente på at 10 band skulle gis ut først, slik man kan risikere på store selskap. Vi er i dag veldig fornøyde med at vi valgte dette selskapet.

Hva er planene framover, og hva vil skje under Sarkom-navnet i 2006 som allerede er bestemt og planlagt?


Vi har så vidt begynt å øve litt, så planen er å få spilt noen konserter i løpet av året. Line-upen er ikke helt komplett enda men det ordner seg snart. Så blir vel planen og prøve å lage litt ny musikk etter hvert.Hvis dere skal sammenligne Sarkom med noe annet i musikkverden, hva ville det så bli? Og hvor kommer hovedinspirasjonen til hver enkelt av dere fra?


Innad i bandet er vel dette med inspirasjon meget individuelt. Visse bandmedlemmer er mer inne i ekstremmetal og dødmetal, mens andre er mer inne i gammel svartmetal. Også popmusikk, frijazz, samtidsmusikk, klassisk musikk fra det 20. århundre, friform avantgarde musikk og en god del annen musikk er representert i bandmedlemmenes inspirasjonskilder.

Har det blitt tid til å følge med noe på det som har kommet i musikkåret 2005? Hva har i så fall vært det beste? Alltid artig å høre i disse årsoppsummeringstider.


Jeg prøvde å grave frem noe metal musikk som jeg satt pris på i 2005, siden dette intervjuet publiseres på Metal Norge. Men kom ikke på en eneste metal skive som var verdt å nevne. Så da sier jeg Arvo Pärt med Lamentate og Supersilent 7 som mine favoritter i musikkåret 2005.

Noen ord til metallfolket der ute, eller informasjon om sideprosjekter og andre ting folk bør være oppmerksomme på?


Sjekk ut ”Aggravation of Mind”, ny feit skive med Sarkom ute nå!!!!!!!!!!

Da takker jeg for tiden dette tok, samt mange timer med god musikk fra dere! Godt nytt år! (Renton har besvart spørsmålene, med unntak av to svar av Unsgaard.)