Drama
97 min.
(Kino)
Skuespillere:
Þorbjörg Helga Dýrfjörð
Ingvar E.Sigurðsson
Halldóra Geirharðsdóttir

Malmhaus (2013)

Filmomtale - 18.09.2014 - Skrevet av: haavard Nordisk film er iblandt til å bli veldig glad av, for denne islandske perlen har den nordiske feelingen godt ivaretatt, hvor det morbide og annerledes blir til en slags feelgood-stemning om du kan kalle det det.
Malmhaus (eller Metalhead om du vil) er en sær liten film som omhandler oppveksten for en jente under landlige kår på Island på 80 og 90-tallet.
Sterkt preget går ikke livet på skinner for noen i familien etter at sønnen/broren i huset vandrer heden i en grotesk traktorulykke.
Alle behandler sorgen på sin måte, og jenta griper tak i musikken som sin beskyttelse for omverdenen, og vi følger hennes utvikling fra tidlig på 80-tallet til utover 90-tallet når den norske black metal-scenen får mediadekning på sagaøya.

Resultatet er en annerledes film om å være litt utafor det ordinære samfunnet, på godt og vondt. Og selv om tematikken kanskje ikke er den mest orginale, så er måten det fortelles på såpass sjarmerende at både stemningen i filmen (som forøvrig er litt trist, litt morsom og merkverdig på en gang) og musikken koblet sammen på en sånn måte at det blir noe ganske så spesielt utav det.

Kanskje den gjengse filmentusiast vil kimse litt av denne for musikkreferansene, men for de med et hjerte innen metalsjangeren så er "Malmhaus" veldig å anbefale, og da også med et kult valg av musikk, fra Judas Priest, Savatage, Megadeth, Riot osv.

8/10