Musikk
88 min.
(DVD)
Skuespillere:
Alice Cooper
Elton John

Super Duper Alice Cooper (2014)

Filmomtale - 10.09.2014 - Skrevet av: haavard Det er alltid en stor glede å gjøre omtaler av det Banger Films driver med. De har til nå ikke gitt ut noe under pari, og da teller vi sterke musikk dokumentarer som Iron Maidens "Flight 666", "A Headbangers Journey", "Beyond the Lighted Stage" av Rush og flere andre som alle har sine kvaliteter, kanskje aller mest på grunn av underholdningsverdien i filmene.
Denne gangen er det Alice Cooper det dreier seg om, et ganske spennende valg når først en dokumentar skal settes sammen.
Og Alice har en lang karriere, og denne filmen omhandler alt fra han ble født i Detroit, til han gjorde comeback etter noen turbulente år med alkohol og dop i 1986.
Og settingen er interessant nok den, Alice har vært en showmann i så mange år, og historiene er så mange og spennende at det sikkert kunne vært gjort en fire timer lang dokumentar har de villet gå litt dypere inn i materialet de har til rådighet.
Men historien blir fortalt på under 90 minutter, og egentlig helt uten å gå spesielt dypt inn i figuren Alice Cooper. Alle vet jo om hans problemer med dop og alkohol fra før av, og det er igrunn det som er kjernen av historien her. Og den historien blir også fortalt med litt overfladiske trekk, hvor det virker som det er litt hastverksarbeide med å komme seg gjennom produksjonen av filmen.
Samtidig er det en tidvis ganske uinteressant monolog Alice selv stiller med, der han høres uinspirert ut. I andre biter så forsøkes det å lage store ord ut av ingenting, samtidig som at bruken av for eksempel Dee Snider som skal uttale seg om Alice Cooper bare kollapser i et ganske hodeløst segment, som virker til å være med for å kaste inn noen kjente navn i filmen.

Nå er likevel "Super Duper Alice Cooper" et greit håndtverk, det er ikke noen kjedelig film for å si det sånn, men den er for safe til å kunne kalles obligatorisk, og der de ikke vil fortelle mere enn strengt tatt nødvendig. De kunne gjerne også krydret med litt mere ekte video, istedetfor å bruke mest gamle bilder i et sammensurium av effekter og gamle filmklipp av Dr Jekyll og Mr Hyde. Greit at symbolikken er ganske klar ut fra det Alice Cooper var, men som helhet så fungerer det ikke i lengden her.

Grei underholdning, dessverre ikke like obligatorisk som resten av det Banger Films har stått bak.
6/10