Action / Drama / Fantasy
95 mins
(DVD)
Skuespillere:
Chang Son Hui
Ham Gi Sop
Jong-Uk Ri

Pulgasari (1985)

Filmomtale - 28.10.2013 - Skrevet av: Asgeir Dette blir ett lite stykke historie jeg aldri kommer til å glemme. Bakhistorien her går tilbake noen år og til det store 80-tallet. Kim Jong-Il (jepp, han litt gærne diktatoren) var en stor film fanatiker og han likte Sør Koreanske Shin Sang-Ok sine verker så godt at han like greit kidnappet fyren og tvang han til å lage denne suppa som er slektet på Godzilla.

Hanlingen grovt sett er at det er en ond konge som tvinger en våpensmed til å lage våpen av folks jerngryter og landbruks verktøy. Dette er noe han imidlertid nekter, og han blir banket opp og fengslet, og vidre sultes til døde. Når datter og sønn i huset derimot omsider får kasta inn litt ris like før døden omsluker den gamle smeden så spiser han ikke, men fokuserer heller på å lage seg en liten figur. Derav Pulgasari.

Vidre så skapes monstret av en bloddråpe og eventyret er omsider igang. Pulgasari vokser raskt og spiser alt han kommer over av jern, og for ikke å spolere handlingen vidre her så lar jeg nyskjerrigheten og lar deg heller se siste halvdel uten noen spoiler. Det er nemlig nokså underholdende til tider.



Jeg tror faktisk du kunne fått laget en bedre film av det du bruker på busskort iløpet av året, og må si at spesialeffektene er nokså begrenet av den grunn -men liker du ett stykke film som gir innblikk i andre deler av verden -samt litt verdenshistorie (med snedig vinkel) så sjekk for all del filmen. Husk at det her er en helt annen verden en hva vi forventer, og kulturen derav.



4.5/10