Sci-Fi
93 mins
(DVD)
Skuespillere:
Yoko Tani
Oldrich Lukes
Ignacy Machowski
Julius Ongewe
Michail N. Postnikow
Kurt Rackelmann
Günther Simon

First Spaceship On Venus (1960)

Filmomtale - 16.09.2013 - Skrevet av: Asgeir Vel, sci-fi filmer fra 60-tallet kan være utrolig underholdende -og det motsatte, ekstremt elendige. Denne Polske perlen går under underholdende og smått snedig.

Følg med -ramler du av så blir det raskt litt hopping i filmen.


En stein blir funnet i en viss sammenheng, og denne vekker oppsikt hos forskerne. Det er dermed funnet ett opptak inne i denne greia (slik jeg forstår det) og de får det til å være romskip fra Venus. Oooh, stemningen stiger.

Det sendes såklart etterhvert en tropp som skal undersøke dette. Raketten er såklart en skikkelig produsert sci-fi fantasi -og det er rett å slett morsomt å se hva folk forventet av verdensommet og dets mysterier på 60-tallet. Det er mye fjernt her, og siden denne filmen er basert på en bok av Stanislav Lem så må jeg si det er litt underholdende å se hva folk forventet av romforskning og teknologi for 50 år siden.

Noe av de virkelige kurositetene som er verdt å få med seg :
- sjakk droiden som snakker og ruller rundt (...eller hva det enn er!)
- konseptet "the cosmic document"
- store golfballer...

I tillegg så kommer måne-basen, selve romskipets design og interiør og mye mer som er verdt å lukte på. Plan 9 From Outer Space er forsåvidt en klassiker som er vanskelig å konkurrere med på feltet -men her er det ihvertfall en film å ha i bakhodet til ettertiden. Slutten ødela kanskje mer enn noe annet jeg har sett av sci-fi fra 60-tallet, men vi søker vidre. Dette var gøy.


4/10