Skrekk / Komedie
01:11:47
(DVD)
Skuespillere:
Anthony Carbone
Betsy Jones-Moreland
Robert Towne
Beach Dickerson

Creature From The Haunted Sea (1961)

Filmomtale - 12.09.2013 - Skrevet av: Asgeir Ja, det kan være spennende med usett film som er litt utenfor firkanten, og her tror jeg faktisk var en god start på høst-slakta 2013.

Creature From The Haunted Sea er lite overbevisende innen monsterfilm men ja, det kunne faktisk også vært verre. Unngå å les vidre om du ønsker å se filmen selv -eller alternativt les litt og se filmen. Det er en god pose som ikke er nevnt her.
For å trøkke på med en liten forklaring på manus her... Det hele starter med noe agent x 9 og slike ting innledningsvis og vidre ett opplegg med noe gull som skal fra Cuba til Sør Amerika -og det følger vel opprinnelig denne storyen på en tynn tråd igjennom hele filmen.

Men, hør så her : gullet som skal fraktes fra ett kupp på Cuba, skal med båt tas til Sør-Amerika. Ei lita snekke skal romme èn general, en komandant og åtte soldater i tillegg til de fire-fem som vanligvis er plassert i denne farkosten. Men greit. God stemning enda.Når disse behjelpelige befraktere av gull og Cubaneserne(?) skal kuppe kupperne (...blir jo riktig det...?) og ta denne gullskatten så blir det dermed intrigefylt. Etter å ha drept en sovende soldat så kommer altså denne "creature" opp fra dypet og tar med seg enda en kar. Det som her begynner å bli litt morsomt er at det stiger i stemning for å se det elendige monsteret igjen. For å forklare skapningen litt så ligner det litt på en veldig stor Mr. Hankey -eller en medium Chewbacca med mindre hårvekst, Cookiemonster og en god dæsj søppeldynga fra Fraggleberget. Ja det har virkelig tatt av under skapelsen av denne tingen...

Greit. Filmen er tross alt laget i 1961, og kunnskap rundt monster spesial effekter var vel ikke akkurat ekstremt stort. Jeg har prøvd å ta dette i betrakting -i lik linje som budsjett igjennom filmen, men mener at dette nesten er på lik linje mer Erotic Nights Of The Livind Dead(1980) eller den med de sex og våpenfikserte sykesøstrene som løper i skogen. Jeg frykter faktisk at dette var veldig mye verre -men at skaden har senvirkninger.Det er visse elementer de påstår er humor iløpet av filmen, men har bare funnet ett par banale forsøk på å kaste fisk og skalle hodet, og hvis til og med humoren er like råtten som resten så ligger det ikke i filmskaperens hender å få funding til neste film -men joda vi har vært forut å skaffet neste film som kommer iløpet av neste uke. Hujjah.

Det er fremdeles mye av filmen jeg ikke har røpt her -og det vil si siste halvdel av filmen (må holde opp spenningen)... Lykke til, dette er snedig.
2/10