Musikk
(DVD)

Motorhead - The World Is Ours Vol. 2 (2012)

Filmomtale - 28.11.2012 - Skrevet av: haavard En ny Motorhead DVD er vel ikke for mye å løfte øyenbrynene for, da det har blitt litt mange visuelle opplevelser med dem de siste årene. Men nå er det altså del to av "The World Is Ours" turneen som skal dokumenteres, og det i all hovedsak med konserten fra Wacken i fjor. Bonus er det i form av henholdsvis fem og seks låter fra deres opptredner på Sonisphere og Rock i Rio, begge også fra samme tidsperiode som Wacken i fjor. Du vet naturligvis hva du får fra en Motorhead konsert, og det jeg er minst fornøyd med, er at de ikke skifter ut litt flere låter for hver gang du turneer. De samme gamle slagerne vet du akkurat når dukker opp i settet, være seg "Ace of Spades", Killed By Death" eller "Overkill". Og det er i overvekt av de samme gamle føler jeg, noe som er litt synd, spesielt når de er ute for å turnere for "The World Is Yours" albumet som faktisk er meget meget bra.
Dog leveres det bra på konserten likevel, Wacken konserten er greit fremført, og er rett og slett Motorhead som Motorhead er.

Sonisphere biten er fra dagen etter deres tidligere gitarist Wurzel døde, noe som gjør det litt mere spesielt med denne biten. Og her leverer bandet faktisk bedre enn Wacken opptaket spør du meg. Noe mere løssluppent og bevegelig, og selv om det er på en stor festival i dagslys så funker det bra dette.

Rock In Rio biten er kanskje litt tam, og Phil Campbell virker bare litt for ivrig. Det er jo en av verdens største festivaler, så oversiktsbildene er mest imponerende, for når jeg får servert endel av de litt for vanlige låtene for tredje gang på DVDn så kjenner jeg at jeg ikke akkurat trengte det.

Bonusmateriale får du i form av en helt nerdete 10 minutters bit fra to Motorhead-fans som røler rundt på Wacken og intervjuer alt og ingenting. Litt flaue sekvenser klarer å irritere meg, spesielt når de får pratet med Motorhead medlemmene og noen i crewet, som bare er for mye av det gode. Denne biten har jeg garantert sett for siste gang.

Summerer vi så får vi Motorhead som Motorhead er. Ikke knall hver gang, men Wacken og Sonisphere bitene er da funksjonable nok de, og gjør dette til en grei men ikke obligatorisk Motorhead utgivelse.


LÅTER (både på DVD og CDne):

WACKEN - 6 august 2011:
- Iron Fist
- Stay Clean
- Get Back In Line
- Metropolis
- Over the Top
- One Night Stand
- Rock Out
- The Thousand Names of God
- I Know How to Die
- The Chase Is Better Than The Catch
- In the Name of Tragedy
- Just 'Cos You Got The Power
- Going to Brazil
- Killed By Death
- Bomber
- Ace of Spades
- Overkill

SONISPHERE - 10 juli 2011:
- Iron Fist
- I Know How To Die
- In the Name of Tragedy
- Killed By Death
- Ace of Spades
- Overkill

ROCK IN RIO - 25 september 2011:
- Stay Clean
- Over the Top
- The Chase Is Better Than The Catch
- Going to Brazil
- Killed By Death7/10