Iron Maiden


Nile


Meshuggah


Cradle of Filth


Vader


Megadeth


Marilyn Manson


SuffocationExhumedBad Religion

 

Festivaloversikt 2018 - Resten av Europa

Artikkel - 05.06.2018 - Skrevet av: Wynocha Det nærmer seg slutten på vår artikkelserie over festivaler og her kommer den siste for Europa. Det blir arrangert haugevis med festivaler rundt omkring i hele Europa og vi har valgt å ta med de aller største i Frankrike, Belgia, Nederland, England, Østerrike og noen godbiter fra Øst-Europa i denne artikkelen.

DOWNLOAD (England, Donington) 08.06 – 10.06[/i]

Download Festival blir av mange sett på om arvtageren til legendariske Monsters of Rock og blir i år arrangert for 16. gang på Donington Park. Går over tre dager og har STORE headlinere hvert år. Årets plakat toppes av Avenged Sevenfold, Guns n’ Roses og Ozzy. I tillegg finner du band som Bullet for my Valentine, Volbeat, Black Stone Cherry, Thunder, Marilyn Manson, Parkway Drive, Babymetal, Rise Against, Bad Religion, The Hives, Tesseract og Baroness. Av de «mindre» bandene må vi også nevne Dragonforce, Hatebreed, Cradle of Filth, L7, COC, Meshuggah, Body Count, Kreator og Napalm Death.

Et festivalpass inkludert camping koster hhv £200 og £210 for 3 og 5 døgn på campen. Dagsbillettene koster £79,50, £92,50 og £79,50 (ekskludert campen). Det finnes mange billettkategorier, ta en titt selv på festivalens hjemmesider.

Download har naturligvis egen stor camp.GRASPOP (Belgia, Dessel) 21.06 – 24.06

Graspop Metal Meeting blir i år arrangert for 23. gangen på like mange år. Er en av de store festivalene i Europa som tiltrekker seg enorme mengder folk hvert år. Festivalen går over fire dager og kan i år by på blant andre Guns n’ Roses, Iron Maiden, Volbeat, Ozzy, Avenged Sevenfold, Judas Priest, A Perfect Circle, Marilyn Manson, Ghost, Parkway Drive, Limp Bizkit, Megadeth, Ayreon, Kreator, Arch Enemy, Killswitch Engage, Accept, Meshuggah, Neurosis, Watain, Bloodbath, At The Gates, Doro, Marduk, Vader, Septicflesh, Vixen og Batushka.

Det begynner å bli veldig tynt med billetter igjen til årets Graspop. I skrivende stund er det kun dagsbilletter til onsdagen og søndagen som ikke er utsolgt.

Har egen festivalcamp, men siden festivalen snart er helt utsolgt, vil man tro at det begynner å bli fullt på campen.HELLFEST (Frankrike, Clisson) 22.06 – 24.06

Hellfest er favorittfestivalen til de fleste metalhodene rundt omkring i verden. Har vokst fra seg barnesykdommene og er etter hvert blitt et gedigent velgjennomført monster av en metalfestival med en imponerende lineup hvert år. Eneste minuset man kan se er at Hellfest arrangeres samtidig med Graspop og at lineupene til disse to festivalene blir mer og mer lik for hvert år som går. Dvs til du ser nedover I programmet. Der Graspop har mindre mer ukjente band, har Hellfest haugevis med mellomstore og til dels veldig store band. Visste du at f.eks Dimmu Borgir I år kun er på nivå tre på plakaten til Hellfest? Andre godbiter på plakaten til Hellfest er Avenged Sevenfold, Iron Maiden, Judas Priest, Deftones, Marilyn Manson, Alice in Chains, Nightwish, Limp Bizkit, A Perfect Circle, Megadeth, Parkway Drive, Stone Sour, Body Count, Europe, Joan Jett, Accept, Rose Tattoo, Arch Enemy. Meshuggah, Enslaved, Satyricon, Watain, Akercocke, Amorphis, At the Gates, Exodus, Nile, Origin, Suffocation og Neurosis.

Hellfest 2018 er helt utsolgt.

Har egen diger festivalcamp. Det finnes hotelløsninger for de som måtte ønske det i nærområdet til festivalen.DYNAMO METAL FEST (Nederland, Eindhoven) 14.07

Smått legendariske Dynamo Metal Fest i Eindhoven i Nederland ble arrangert første gang tilbake i 1986. Er i dag en 1-dags festival som i år kan by på Ghost, Ministry, Sons of Apollo, Overkill, Annihilator, Leprous, I Am Morbid og Iron Reagan. Om det blir noe mer, får man bare ta som en bonus.

Billettene koster rundt 30 euro

Det er flust med hoteller i Eindhoven. Festivalen har ikke egen camping, men det finnes flere vanlige campingplasser i utkanten av byen.OBSCENE EXTREME FESTIVAL (Tjekkiske Republikk, Trutnov) 18.07 – 22.07)

Det er mange festivaler som feirer jubileum for tiden, og Obscene Extreme i Trutnov i Tsjekkia er ingen unntak. Årets utgave er den 20. og her snakker vi om Europas desidert største festival for death metal og grindcore og alle de herlige undervariantene av disse sjangerne. Er vel ikke helt ferdigbooket enda, men kan foreløpig by på Asphyx, Axis of Despair, Benighted, Cripple Bastards, Cad, Desecration, Exhumed. Fleshless, Grave, Gruesome, Haemorrhage, Inhumate, Kraanium, Mob 47, Napalm Death, Nasum, Rotten Sound, Solstice, Suffocation, Ultra-Violence og Wormrot for å nevne de mest kjente.

Obscene Extreme er av de billigere festivalene i Europa og et festivalpass koster ikke mer enn 72 euro.

Har egen festivalcamp. Finnes i tillegg mange hoteller i byen om du ønsker seng og egen dusj.METALDAYS (Slovenia, Tolmin) 22.07 – 28.07

Metaldays i Slovenia har vokst seg stor og er i år en ukes lang festival som har fullt musikalsk program fra mandag til og med fredag. Har godt over 100 band der blant annet Behemoth, Accept, Kataklysm, Judas Priest, Children of Bodom, Eluveitie, Ensiferum, Soulfly, Hatebreed, Epica, Alestorm, Coroner, Igorrr, Black Star Riders og Cannibal Corpse er de aller største navnene. Kan også by på Metal Allegiance, Leprous, Battle Beast, Tesseract, Loudness, Rage, Obituary, Girlschool, Municipal Waste, Carpathian Forest, Skeletonwitch, Hate, Bölzer, Rotten Sound, Hate Eternal, Gruesome, Shining, Wiegedood og Goatwhore og mange mange flere.

Et festivalpass koster ikke mer enn 150 euro (200 om du ønsker camping i tillegg) og dagspassene koster 59 euro. Du kan også kjøpe tre-dagers pass (man – ons, tirs – tors eller ons til fre). Disse koster 129 euro hver.

Har stor egen camping. Ønsker du å bo under tak, finnes det flust med alternativer. Henviser til festivalens hjemmesider, som er en av de mest brukervennlige og oversiktlige.REBELLION FESTIVALS (England, Blackpool) 02.08 – 05.08

Rebellion som vi kjenner den I dag, ble startet opp i 2007. Men forgjengerne til verdens største punkfestival, kan man spore tilbake til 1996. Den gang het moroa Holidays in the Sun og senere Wasted og var til og med en reisende festival som besøkte land som Australia, USA, Japan, Tyskland og Italia. Går i dag over fire dager og har ufattelige 200+ band i sin meget imponerende lineup. Har i år godbiter som Buzzcocks, The Vandals, The Exploited, The Macc Lads, Angelic Upstairs, GHB, Anti-Nowhere League, Stiff Little Fingers, Cockney Rejects, UK Subs, Discharge, Peter and the Test Tube Babies, P.I.L. The Addicts, Michael Monroe, M.D.C. og D.R.I.

Det begynner som vanlig å krympe med billetter til årets Rebellion, men det er fortsatt mulig å skaffe seg vanlige firedagers pass til £160 og dagspass til £60.

Blir arrangert midt i Blackpool, så her er det ingen camping. Men det er godt med overnattingssteder i byen likevel. Sjekk ut www.visitblackpool.com for oversikt.BRUTAL ASSAULT (Tsjekkiske Republikk, Jaromer) 08.08 – 11.08

Brutal Assault er den andre store festivalen i Tsjekkiske Republikk som har fått fotfeste som en av Europas godbiter. Blir arrangert på et festningsområde i byen Jaromer, som ligger 130 km øst for hovedstaden Praha. Går også over fire dager og kan i år by på blant andre Akercocke, Arkhon Infaustus, Aura Noir, Azarath, Behemoth, Belphegor, Brujeria, Cannibal Corpse, Carpathian Forest, Danzig, Dying Fetus, Gojira, Green Carnation, Hate, Hirax, Marduk, Ministry, Misery Index, Misphyring, Municipal Waste, Origin, Pain, Pestilence, Sepultura, Suicidal Tendencies, Unleashed, Wardruna og Whoredom Rife.

Er blant de rimeligste festivalene i Europa med sine 92 euro for fullt festivalpass. Dagspassene er foreløpig ikke lagt ut for salg.

Brutal Assault har stor festivalcamp som er gratis for alle med billett. Har i tillegg en VIP camp der vaktholdet er langt bedre enn på gratisversjonen. Koster bare 16 euro. Det er i tillegg to offisielle festivalhoteller.BLOODSTOCK OPEN AIR (England, Derbyshire) 09.08 – 12.08

Bloodstock er Englands største undergrunnsfestival. Historien til Bloodstock ble startet i 2001, går over fire dager, har over 100 band og over 100 ølsorter. Kan i år by på blant andre Judas Priest, Gojira, Nightwish, Emperor, Cannibal Corpse, At the Gates, Kamelot, Mr. Big, Suicidal Tendencies, Bloodbathm Septicflesh, Memoriam, Evergrey, Doro, Orphaned Land, Exhorder og Watain.

Har hele sju campingplasser I tillegg til en allerede utsolgt VIP.

Et festivalpass koster £152 mens dagsbillettene legges ut for salg i slutten av juni.KALTENBACH OPEN AIR (Østerrike, Spital am Semmering) 23.08 – 25.08

Kaltenbach Open Air er Østerrikes største metalfestival. Ble første gang arrangert i 2003. Tok en pause etter 2009 utgaven og ble ikke arrangert igjen før i 2014. Går over tre dager, de har bare en scene og derfor bare 34 band i lineup. Er ferdigbooket og kan i år by på blant andre Katalepsy, Hypnos, Bölzer, Misery Index, Batushka, Seduced, Hirax, Goatwhore, Toxic Holocaust, The Black Dahlia Murder, Origin, Tsjuder og Belphegor.

Har egen festivalcamp. I tillegg er det et gjestehus i området.

Pga at de har såpass få band, er Kaltenbach en av de absolutt rimeligste festivaltilbudene i Europa. Kun 58 euro skal de ha for et festivalpass. Dagspassene koster 28 euro for torsdagen og 38 euro for de to andre dagene.EINDHOVEN METAL MEETING (Nederland, Eindhoven) 14.12 – 15.12

Eindhoven Metal Meeting blir arrangert i desember og er en 2 dagers innendørsfestival som naturlig nok ikke er helt ferdigbooket enda. Kan foreløpig by på Benediction, Chris Holmes, Gama Bomb, Impaled Nazarene, Inhume, Moonsorrow, Necrophobic, Septicflesh, Shining, Solstafir, Triptykon, Urfaust og Wiegedood.

Siden dette er en midtbyfestival, finnes det ingen festivalcamp. Men det er hoteller og gjestehus i byen som ikke koster skjorta.

Et festivalpass koster 85 euro. Dagsbillettene er ikke lagt ut for salg enda.Det er også en hel haug med andre festivaler rundt omkring i Europa. Roadburn, Netherlands Deathfest og Fortarock, alle i Nederland + Metalmania i Polen, har allerede blitt arrangert. Det er flere i Sør-Europa og i England som man kunne nevnt. Anbefaler at dere tar et kjapt søk på Google for oversikter over disse.Tidligere publiserte artikler i serien:

Festivaloversikt 2018 - Norge
http://www.metal-norge.com/index.php?p=article&id=397

Festivaloversikt 2018 - Norden
http://www.metal-norge.com/index.php?p=article&id=398

Festivaloversikt 2018 - Tyskland
http://www.metal-norge.com/index.php?p=article&id=399