Emperor


Cradle of Filth


Satyricon


Soulfly


Kreator


Judas Priest


Exodus


Europe


Dying Fetus


WASP


GojiraGruesome 

Festivaloversikt 2018 - Tyskland

Artikkel - 20.05.2018 - Skrevet av: Wynocha I vår serie om festivaljungelen har vi nå kommet til Tyskland. En rask gjennomgang på diverse festivaloversikter viser at det er over 30 større metalfestivaler i landet, men skulle vi skrevet om alle disse, ville halvparten vært over lenge før artikkelen ville vært ferdig. Derfor nøyer vi oss med de ti største og mest kjente. Here goes……..

ROCK AM RING (Nürburgring) 01.06 – 03.06

Først ute i Tyskland er Rock am Ring. Ble første gang arrangert tilbake i 1985. Med unntak fra 1989 og 1990 er denne kjente og kjære festivalen blitt arrangert ved den racerbanen Nürburgring helt vest i Tyskland hvert år. Rock am Ring skiller seg litt fra resten av festivalene i landet da de har en mye snillere musikalsk profil enn de fleste andre. Babymetal, A Perfect Circle, Stone Sour, Marilyn Manson, Black Stone Cherry, Kreator, Muse, Avenged Sevenfold, Bad Religion, Rise Against, Baroness, Foo Fighters, Caliban og Meshuggah er blant de mest kjente bandene som spiller under årets festival som blir arrangert allerede 1. til 3. juni.

Et festivalpass koster 189 euro, mens dagspassene må du betale hhv 95, 95 og 99 euro for.

Har en gedigen festivalcamp.WITH FULL FORCE (Ferropolis) 14.06 – 16.06

Fra 14. til og med 16. juni kan du dra på With Full Force, en festival som blir arrangert i «jernbyen» Ferropolis i det gamle Øst-Tyskland. Blir i år arrangert for 25. gang. Har vært plaget med uvær inkludert mye lyn og torden de siste årene. WFF kan i år by på storheter som Parkway Drive, Judas Priest, Bullett for my Valentine, Body Count, Hatebreed, Soulfly, Caliban, Apocalyptica og Cradle of Filth I tillegg til en rekke andre band og artister som Abbath, Belphegor, Benediction, Entombed A.D., Mambo Kurt, Marduk, Necrophobic, Septicflesh, Tankard og Unleashed.

Et festivalpass til With Full Force er av de mer rimelige i Tyskland. Prisen i år ligger på 120 euro.

Har egen stor festivalcamp.ROCKHARZ (Ballenstedt) 04.07 – 07.07

Rockharz er kanskje den mest ukjente tyske festivalen av de vi presenterer her denne gangen. Blir arrangert i den lille byen Ballenstedt som ligger en og ½ times biltur nordvest for Leipzig. Ble arrangert for første gang i 1993. Den gang med 1400 solgte billetter. Billettsalget har tidoblet seg siden da og er i dag en firedagers festival med den mest «tyske» musikalske profilen av de ti festivalene vi presenterer i denne artikkelen. Kan i år by på blant annet In Flames, Powerwolf, Kreator, Hammerfall, Paradise Lost, Amorphis, Knorkator, Alestorm, Cannibal Corpse, Sodom, Exodus, Die Apokalyptischen Reiter, Finntroll, Primal Fear og God Dethroned.

Rockharz er helt utsolgt for festivalpass, men det er fortsatt dagspass igjen til alle fire dagene. Du må ut med 52 euro for onsdagen, mens de øvrige tre koster 67 euro hver.

Har en stor festivalcamp.UNDER THE BLACK SUN (Berlin) 05.07 – 07.07

Black metal festivalen Under the Black Sun blir arrangert i skogen utenfor Berlin. Feiret i fjor sitt 20 års jubileum og er en tredagers festival med 25 band. Kan i år by på blant andre Anal Vomit, Arcturus, Batushka, Cirith Gorgor, Master’s Hammer, Nocturnal, Outre, Sigh og Wolves in the Throne Room.

Det er litt uklarheter rundt billettpriser på festivalens hjemmesider, men festivalpassene har pleid å ligge rundt 50 – 70 euro. Dagsbilletter kostet i fjor 40 euro.

UTBS har egen festivalcamp som er gratis så lenge du har billett til festivalen.BANG YOUR HEAD (Balingen) 12.07 – 14.07

Bang Your Head er også en tysk metal festival med relativ lang fartstid. Blir arrangert ca en times biltur sør/sørvest for Stuttgart. Festivalen ble første gang arrangert i 1996. Går over tre dager, har både innendørs og utendørs scene og har en mer tradisjonell metalprofil enn mange av de andre tyske metalfestivalene. Accept, Europe, Powerwolf, Doro, Amorphis og Overkill er de aller største navnene der i år. Kan også by på Insomnium, Loudness, Alestorm, Exodus, Annihilator, Primal Fear, Amaranthe, Girlschool, Primordial, Skeletonwitch, Tygers of Pan Tang og Mob Rules for å nevne de mest kjente.

Festivalpassene koster 114 euro mens dagspassene ligger på 70 euro.

Bang Your Head har som de fleste andre tyske festivaler egen festivalcamp av størrelsestypen stor.HEADBANGERS OPEN AIR (Brande-Hörnerkirchen) 26.07 – 28.07

En 45 minutter biltur nordvest for Hamburg finner man Brande-Hörnerkirchen. Der blir den tradisjonelle metalfestivalen Headbangers Open Air arrangert i slutten av juli. Festivalen feiret i fjor sitt 20 års jubileum og kan i løpet av årets tre dager lange festival by på blant andre Manilla Road, Loudness, Anvil, Girlschool, Tankard, Morgana Lefay, TKO og Syrus.

Er som regel utsolgt i god tid før festivalstart. Det er fortsatt mulig å oppdrive billetter til årets festival og for et tredagerspass må du punge ut med 54 euro.

Har egen festivalcamp pluss at det er godt med hoteller/overnattingssteder om du ikke vil ligge i telt.WACKEN (Wacken) 02.08 – 04.08

Wacken er selve flaggskipet til alle metalfestivaler. Wacken Open Air er ganske enkelt verdens største metalfestival. Den har eksistert siden 1990 og huser ikke mindre enn 75 000 metalhuer på en og samme plass. Er ikke helt ferdigbooket, men blant årets godbiter finner vi navn som Nazareth, Sepultura, Toxic Holocaust, Doro, Danzig, Behemoth, Judas Priest, Gruesome, In Flames, Nightwish, Cannibal Corpse, Ghost, Destruction, Lee Aaron, Red Hot Chili Peppers, Gojira, Samael, Enslaved og Onkel Tom.

Har vært utsolgt 11 år på rad og man blir ikke overrasket om det blir 12 etter årets utgave. Det koster å dra på verdens største metalfestival. Ett tre-dagers festivalpass koster 221 euro. Det er foreløpig ikke lagt ut dagsbilletter.

Har god plass for campere men det finnes muligheter om du foretrekker seng, dusj og frokost fremfor sovepose i telt også.PARTY SAN (Obermehler) 09.08 – 11.08

Party San Open Air er en ren extreme metal festival som blir arrangert på en flyplass i Obermehler så midt i Tyskland som det er mulig å få det til. Ble første gangen arrangert i 1996 og tiltrekker seg godt med folk hvert år. Blir arrangert uka etter Wacken, så det er mulig å få med seg disse to festivalene på samme tur. Har alltid mange gode extreme metal band å by på og har alltid en litt annerledes lineup enn alle de andre festivalene i Tyskland. Kan i år by på blant andre Brujeria, Blood Incantation, Coffins, Anaal Nathrakh, The Black Dahlia Murder, Gruesome, Sadistic Intent, Pestilence, Dying Fetus, Carpathian Forest, Venom, Nails, Master’s Hammer, Unleashed, Emperor, Watain, Toxic Holocaust og Tankard.

Et tredagerspass til Party San koster i år 89,10 Euro og et todagerspass koster 57 euro. Dagspass er foreløpig ikke lagt ut for salg.

Det er både festivalcamping og ett par hoteller å velge mellom rett utenfor festivalområdet.SUMMER BREEZE (Dinkelsbühl) 15.08 – 18.08

Legger du tre uker av ferien til Tyskland, kan du i tillegg til de to forannevnte festivalene få med deg Summer Breeze. Dette er en mindre utgave av Wacken med noenlunde samme musikalske profil. Feiret i fjor sitt 20 år jubileum. Går over fire dager og har i overkant av 120 band på programmet. Årets program er ikke ferdigbooket, men foreløpig kan Summer Breeze by på blant andre Suicidal Tendencies, Municipal Waste, Arch Enemy, At the Gates, Behemoth, Bloodbath, Cannibal Corpse, Carpathian Forest, Danko Jones, Doro, Dying Fetus, Einherjer, Kadavar, Marduk, Misery Index, Obscura, Origin, Papa Roach, Paradise Lost, Satyricon, Sepultura, Sick of it All, Vreid og W.A.S.P.

Et festivalpass koster ca 150 euro. Dagspass er foreløpig ikke lagt ut for salg.

Har en egen enorm festivalcamping.DEATH FEAST OPEN AIR (Andernach) 23.08 – 25.08

En 45 minutters lang biltur sørover fra Bonn ligger Andernach, den lille tyske byen hvor Europas mest brutale metalfestival blir arrangert. Er en relativt ung festival med sine 12 år. Kan i år by på 33 band på 3 dager. Dying Fetus, Misery Index, Origin, Broken Hope, Nader Sadek, Soreption, og Hideous Divinity er de mest kjente bandene I lineup så langt. Kan også by på det Sør-Afrikanske bandet XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX. Klarer du å si det fort tre ganger etter hverandre uten å trekke pusten, er du god. Forresten er det godt gjort å bare si det en gang.

Et festivalpass koster 60 og en halv euro

Har egen festivalcamp.

Et lite minus for en veldig uoversiktlig hjemmeside. Fanzy men bare rot.Andre festivaler verdt å nevne i Tyskland er utvilsomt Ragnarök og Rock Hard i tillegg til punkfestivalen Punk and Disorderly, som alle blir arrangert på våren og således har de ikke noen nyhetsverdi i en slik artikkel.


Tidligere publiserte artikler i serien:

Festivaloversikt 2018 - Norge
http://www.metal-norge.com/index.php?p=article&id=397

Festivaloversikt 2018 - Norden
http://www.metal-norge.com/index.php?p=article&id=398