Dirkschneider med Accept for siste gang

Artikkel - 27.11.2017 - Skrevet av: haavard
DIRKSCHNEIDER
Byscenen, Trondheim
24. november 2017
Publikum: ca 500 ?

Her skal det melkes det som melkes kan fra Accept-kua, og Udo Dirkschneider har faktisk et publikum når han skal på andre runde for å avslutte sitt kapittel med Accept-låter fra sine liveshow. At så mange har tatt turen for å høre stort sett materiale fra Accept perioden som kanskje ikke akkurat var den beste, det er litt overraskende, eller at det var endel som ikke helt visste hva de møtte opp til. For settet var stort sett bygget av låter fra "Russian Roulette" og nyere, og der er det mye gråstein i diskografien. Kan vi kalle det låter kun en tysker kan elske ?

Nå hadde de rekonstruert setlista i forhold til dagene før, og det har trolig noe med publikumsresponsen å gjøre. Mange ukjente låter gjør ikke mirakler for de som ser på, så at de hadde kjørt inn "London Leatherboys" og "Midnight Mover" i settet var meget velkomment. Den sistnevnte er en liten favoritt her i gården, og den var bra fremført.

Ellers var det litt traurig hovedsett, og til å begynne med ble jeg stående og mere være noe sjokkert over at det var så mye koreografi i bandets sceneopptreden. Greit å ha noen moves, men så programmerte bevegelser som det der, og så dårlig skjult, det er det sjeldent man ser. Samtidig så det ut at det var flere hoder i bandet som ikke helt var så lysten å befinne seg på Byscenen denne kvelden, mulig det er litt slitasje som jo kan skje ethvert band.Det ble heldigvis bedre, og den litt stakkato fremføringen ble myket opp etterhvert som det skred frem. Heldigvis ble det kastet ut noen hits fra sekken på slutten også, hvor firkløveret "Princess of the Dawn", "Metal Heart", "Fast as a Shark" og den store finalen "Balls to the Wall" ihvertfall kunne sende publikum delvis fornøyde hjem.

Jeg merker at det langt fra var den beste Udo-konserten jeg har overlevd, både setlista og bandets opptredner har vært meget bedre og tryggere før, men okey. Det ble greit, selv om jeg lurer på hva Udo skal spille når han legger igjen Accept-spøkelset for godt.

Bare for å nevne det, Raven varmet opp denne kvelden, men dessverre gikk det forbi uten at jeg kom meg på plass til den tid.

6,5/10