Satyricon på Byscenen

Artikkel - 25.11.2017 - Skrevet av: haavard SATYRICON
Byscenen, Trondheim
23. november 2017
Publikum: 600 (utsolgt)
Bilder av Christian Netzell

Det er lenge siden jeg har vært på en Satyricon konsert. Faktisk tror jeg ikke jeg har sett bandet på en scene siden "Rebel Extravaganza" perioden, og det begynner vel å bli noen år tilbake i tid.

Siden da har de skalert ned i Trondheim fra Samfundet til Byscenen, og selger ut hver gang. Og det merkverdige er at Satyricon er et band som også treffer et litt yngre publikum. Det er det ikke mange eldre metalband som klarer i våre dager, så all kudos for det.

Med nytt album i bagasjen ble det selvfølgelig en kveld basert rundt det. og plata er jo bra den, så i utgangspunktet skal det fungere fint. Det trøkkes hardt til tidlig, og publikum våkner etter en liten fest-tale fra Satyr før "Black Crow On A Tombstone" som får showet skikkelig igang. Også den påfølgende tittellåta fra nyplata "Deep Calleth Upon Deep" er en av de bedre denne kvelden.Etter dette sovner showet litt, og jeg merker at jeg interessen min også famler desperat etter noen holdepunkter i konserten. Det er 6-7 låter på rappen som slettes ikke helt når ut, ihvertfall til meg, og det blir litt for lik rytme i showet, hvor det ikke klarer å prege konserten. Det eneste som fungerer i denne perioden er egentlig at Satyr selv har blitt en meget rutinert showmann, og viser at han enkelt kontrollerer publikummet sitt.

Men selv om setlista kunne med fordel ha vært mere interessant så kommer det seg. Om ikke begge låtene fra "Nemesis Divina" fungerer, så gjør ihvertfall "Mother North" det, for da er publikum tilbake i slag også. Og derifra er det strake veien med hits fra bandets midt/nyere periode. Kanskje ikke "To the Mountains" er så bra som på plate, men den og trioen "Pentagram Burns", "Fuel For Hatred" og "K.I.N.G." ser ut til å være det publikum vil ha på slutten. Jeg er selv litt skeptisk til sømmen i setlista, men det er trolig bare meg.

7,5/10