Arabs In Aspic (03.06.17, Fru Lundgreen, Trondheim)

Artikkel - 30.06.2017 - Skrevet av: Asgeir Jeg trodde jeg hadde lært av å komme for sent til konserter -men neida. Etter en solid dose med Real Madrid – Juventus på skjermen så var man kjapt på med boots og jakke for å overse hvordan ståa er med Arabs In Aspic før det nye albumet slippes i juli. Nå ankom jeg ca 10 minutter for sent -og er usikker på hva jeg gikk glipp av iløpet av førstelåta, men å komme inn sist i ett usolgt Fru Lundgreen er ikke helt hva kroppen var forberedt på. Det slo meg faktisk at det var ved hjelp av en litt kortere frøken som gikk forran at jeg faktisk klarte å snike meg med bakover.

Etter å ha fått i meg en enhet med drikke og ble stående bakerst så slo det meg at man så absolutt ingenting av hva som skjedde på scenen. Man så tidvis bassist Erik som verserte i senter posisjon av scenen, men ellers var det kun LED-kanner og hoder man så i horisonten. Null røyk, null lysmann men likevel så klarer bandet å imponere helt til bakerste rad i denne herlige tunnellen.

Uansett, jeg skal ikke dømme på grunn av stinn brakke. Når ett band klarer å levere så godt levert sett med musikk til en øl og god stemning -da går det helt bra. Som en bonus så hadde jo bandet lydmannen Inge bak spakene, en herremann som helt klart har gofoten innenfor progressiv rock. En solid bonus for lyden denne kvelden vil jeg tro.

Iløpet av kvelden så ble jeg tidlig oppmerksom på at de tilstedeværende stort sett hadde ett glis påklistret hele veien. Ihvertfall sålenge konserten varte. En solid high five til Arabs in Aspic og vertskapet på Fru Lundgrens denne kvelden. God stemning hele veien.