Slippkonsert med Soup

Artikkel - 30.04.2017 - Skrevet av: haavard SOUP
support: Black Moon Circle
Byscenen, Trondheim 28. april 2017
Publikum: ca 400
Bilder av Nadia Caroline Andersen

Soup er et trøndersk band som har holdt det gående en stund, og som jeg egentlig har forventet skulle ta noen sjumilssteg tidligere. Men det har tatt dem fire år å få gjort sin nye plate "Remedies" som kom ut nå tidligere i april, og dermed var det duket også for slippkonsert hvor de tok med bykollegaene i Black Moon Circle for å varme opp.Black Moon Circle har spilt mye rundt i distriktet i det siste, og sist gang jeg så dem på Pstereo festivalen i fjor så ble jeg ikke imponert. Men Trondheims spacerock-alibi fungerer mye bedre på en innendørs scene, og selv om de ikke headlinet denne kvelden så fikk de gjort mye utav seg visuelt, til tross for at de hadde endel restriksjoner med å skvise seg mellom Soup sitt oppsett, samtidig som at det var en lysrigg litt i veien for deres vanlige nasty projektor-backdrop.

Men det fungerte greit dette, selv om jeg ikke blir komfortabel med låtene som helhet så har de noe som fungerer når det blir litt mere intimt på en innescene og det trøkker litt mere av dem. "Warp Speed" som avslutning er kanskje litt drøy med tanke på å holde oppmerksomheten oppe i et kvarter, men okey, det var fortsatt det beste jeg har sett fra bandet.

En liten omrigg fulgte og Soup var i gang. Og de hadde virkelig gått inn for å trollbinde hjemmepublikummet med å også hyre inn lysteknikeren fra Highasakite, og dermed sier det seg selv at dette skulle bli en konsert med en sterk visuell dimensjon over seg.

Og om vi ser forbi det visuelle som sto til terningkast sju (med kanskje litt minus av en malplassert grønn caps), så innfridde bandet på slippkonserten. Bandet var tydelig motiverte for kvelden og leverte sin melankolske prog/art-rock på stødig vis. et sted mellom Steven Wilson, Anathema og Pink Floyd i stilen, men på litt mere basic vis, og hvor de aldri tar det helt ut på de progressive sidene.

Men de spiller mye på følelser, noen ganger kan det bli litt vel mye, spesielt på lengre partier hvor det kan føles stillestående og jeg blir stående og heller beundre omstendighetene i lokalet (les: lyset). Samtidig kommer ikke alltid vokalen helt frem til målet, da røsten kan bli noe forsiktig, spesielt på de roligere partiene hvor det baseres mye rundt selve røsten.
Men når de trøkker til så får musikken den kontrasten de søker etter, og da er det veldig bra. Men det å finne riktig balanse under en konsert er vanskelig, da man tross alt må være tro mot det man gjør på plate, samtidig som at publikum skal tilfredsstilles.Totalt sett leverer bandet en pakke som funker veldig bra på hjemmebane. Jeg tror forsåvidt også at Soup kan gjøre det bra internasjonalt om de tar seg en lærerunde rundt i Europa for å få litt erfaringer og rutine med det å skru sammen et mere kompakt og helhetlig sett. Det håper jeg de gjør, samtidig som at jeg håper det ikke tar fire år til neste album.

Soup: 7,5 / 10
Black Moon Circle: 6 / 10