Seigmen på formelt vis

Artikkel - 27.09.2016 - Skrevet av: haavard SEIGMEN
Olavshallen, Trondheim
24. september 2016
Publikum: ca 600 (?)
Bilder av Nadia Caroline Andersen

I den norske musikkbransjen er det få band som er like sikre å gå å se som Seigmen. De leverer på øverste hylle hver gang, men denne gang i en litt annen setting enn de vanligvis har. Showet var lagt til den mere formelle Olavshallen, hvor det kun er sitteplasser og da er stemningen straks mere stram enn på deres ordinære konserter.Og materialet er også deretter denne kvelden. Bandet begynner rolig og bygger seg møysommelig fremover. Litt for sakte den første halvtimen, da jeg kjenner det strekker på tålmodigheten min, da det Seigmen jeg liker best er det organiske og mere rocka. Heldigvis løsner det etterhvert, og for all del så er bandet alltid på nett, så det er ingen fare for at det skulle skuffe som helhet.
Et litt merkelig høydepunkt er når det tar av i "Tenn Alle Lys", kanskje fordi at det på det punktet trengte en liten oppvåkner mot slutten av låta. Og det ble på en måte et vendepunkt til det bedre, og hvor konserten ble gradvis bedre.
De store klassikerne kom naturligvis, og det løsnet også når publikum kom seg opp fra setene og fikk stå den siste biten av konserten. Det gjorde godt å se at det gikk an å få Olavshallen til å ikke bli for formell.

Gjesteopptrednene denne kvelden var av Eggkleiva Mannskor som stilte med en rundt ti mann på begynnelsen og slutten av konserten uten egentlig å få utrettet all verden, mens den beste overraskelsen kom iform av Gunnhild Sundli (ex-Gåte) som var med på to låter, hvorav hennes inntog på slutten av "Metropolis" var stor, og hun fikk fullføre siste refrenget alene på vokal. Ikke at det helt traff tempomessig mellom vokalen og bandet, men det var så nytt og litt overraskende at det ikke alltid trenger å være perfekt for å bli helt riktig. Og slik ble det, med et godt minne fra konserten.Litt skuffende visuelt kanskje denne kvelden, da jeg hadde sett for meg at valget av Olavshallen gjorde at bandet skulle tilrettelegge mere for lys og bruk av effekter. Men det ble litt ordinært på det punktet, hvor det kunne ha med fordel vært mere effektiv på måten showet ble bygd opp på sine roligste partier.

Likevel, en fornøyelig kveld som alltid med Seigmen, det slår liksom aldri feil når man går for å se dem.