Karnival Korpus & Vy

Artikkel - 27.05.2016 - Skrevet av: haavard KARNIVAL KORPUS & VY
Fru Lundgreen, Trondheim
21 mai 2016
Publikum: ca 40

Det er endel år siden jeg så det jeg mener var en av Karnival Korpus første konserter, en konsert som gjorde at jeg lovte meg selv å se dem igjen. Men det har tatt litt tid, ikke pga dem, for de har da spilt sin andel konserter her oppe, men først nå har jeg fått mulighet til å gjenta det.

Denne kvelden var det satt opp som en split-konsert på Fru Lundgreen, som jo blir en intim scene nesten uansett hvor mange som møter opp i publikum. Vy var første band ut, et band som jeg ikke har noe greie på tidligere, men som jeg ihvertfall har lært har holdt på nå siden 2013.
Firkløveret gjør da også en kurrant fremtoning, teknisk henger bandet med og det er noe her som har noe for seg. Musikalsk er bandet ganske allsidige, med smått progressiv rock som skifter innom litt funky passasjer. Passe annerledes og tidvis forfriskende, samtidig som at det kan fremstå som noe rotete mellom de beste slagene de har. De mangler nemlig den balanserende evnen i materialet de stiller med, og spiller nok litt for lenge, da brorparten av publikummet også forsvinner mot slutten. Med litt mere fokus på låtene og skjerpet setliste så blir dette bra da, da de har endel elementer som fungerer veldig godt, spesielt når de er på sitt mest innovative og utforskende.

Karnival Korpus var jeg spent på, jeg mener å huske at sist jeg så dem så stilte de ikke fulltallig på scenen, mulig jeg husker feil, men de hadde en slags orginal vri på grunge og moderne rock ihvertfall, som det her i byen er lenge mellom har optimistiske trekk.
Nå synes jeg denne lørdagskvelden at bandet har tatt noen steg vekk fra det moderniserte, der de hadde trekk av både Tool og A Perfect Circle tidligere, så er det nå mere som et hardere grungeband, og da er det naturlig å trekke linjene mot Alice in Chains og Soundgarden.
Litt synd at de i mine ører har snevret inn noe på soundet, da det kanskje har vært mere spennende å høre dem i motsatt ende, selv om jeg skjønner det skal litt til å slå seg inn i den retningen.
Bandets fremste kort er utvilsomt vokalen, der er det lite å trekke, men bandet i seg selv fungerer godt. Svakheten er dog at det er en vanskelig sjanger å skille seg ut i, og at det blir endel like låter for mine ører. I tillegg er jeg usikker om de vet selv at de har stjelt Danzigs "Dirty Black Summer". Den låta må tas ut og dissekreres, rip-offen i hovedriffet er dessverre alt for lik til å komme unna med.

Men det ble da en grei kveld, ingen av bandene gnistret kanskje, men ingen gjorde noen svak figur heller, så dermed ble det jo vellykket til slutt.

Sjekk gjerne bandene på nett:
https://www.facebook.com/VYofficialbandpage
https://www.facebook.com/karnivalkorpus