Graveyard atter en gang

Artikkel - 22.03.2016 - Skrevet av: haavard GRAVEYARD
Support: Factory Brains
Byscenen, Trondheim, 17 mars 2016
Publikum: ca 350-400
Bilder av Nadia Caroline Andersen

Det har blitt noen runder innom Trondheim for Graveyard, og det har vel blitt fast rutine å stoppe innom for hvert album de gjør. Så med fjorårets "Innocence and Decadence" i bagasjen så var det på tide å gjøre en visitt på samme sted som sist, Byscenen.

Med seg denne gangen hadde de sine kolleger fra Stockholm, Factory Brains som har turnert mye rundt i Europa med endel kurrante navn, og gitt ut to skiver, det siste kom ut nå for bare en månedes tid siden.

Og Factory Brains viste seg å være et godt valg som support, og noe jeg tror faktisk publikum satte pris på å få servert. Ikke like retro-orienterte som Graveyard, men mere indierock som heller mot litt blues-referanser til tider. Som en powertrio er dette veldig effektivt fremført, som har nok punch og livaktig fremførelse at det er vanskelig å ikke like det. Må nok sjekke ut bandet på skive for å se om ikke sansene var veldig riktig til stede denne kvelden, for det virket da som et meget up and coming band.Graveyard kommer som vanlig ganske henslengte på scenen, og istedet for å rocke løs så starter det ganske så behagelig, med det jeg mener var "Slow Motion Countdown" fra deres forrige "Lights Out" skive. En av de beste derifra, og den er en meget god åpning på settet som denne gangen var tatt litt mere ut enn sist gang her i byen, både med tanke på lengde men også spennvidden mellom det hardere og mykere materialet var mye større.

Og jeg har vel aldri sett Graveyard så rocka som denne gangen, da lyden var mere røff, og bassen kom mere frem over hele linja. Når de kjørte på det hardeste giret så var det som om det åpnet noen ekstra dimensjoner i bandet, samtidig som det var litt utfordrende at når de da tok låtene helt ned til det stillferdige igjen, så slet de om det ble liggende lavthengende for lenge.

Men for meg var dette den absolutt beste Graveyard konserten jeg har overvært, da bandet virket til å være mere på, litt mere direkte i stilen og mere komfortable med sitt eget sound. Jeg liker litt mere piff i musikken deres også, så jeg klager absolutt ikke over utvalget de spilte heller.
Så som jeg sa om bandets siste album så er dette noe som virker til å være på rett vei, og når også konserten levner meg samme inntrykk så er vel alt vel for også å se dem en neste gang.