Seigmen på releaseturne

Artikkel - 22.04.2015 - Skrevet av: haavard SEIGMEN
support: Dunderbeist
Byscenen, Trondheim
Søndag 19 april 2015
Bilder av Nadio Caroline Andersen

Sist gang jeg så Seigmen her i byen var på Samfundet tilbake i 2012, og det var en mektig opplevelse. Denne gangen var forventningene litt dempet etter en noe ujevn comeback-plate, og at de dermed kom til å levere for mange låter derifra. Heldigvis kan vi melde om kun en liten disturbance in the force, for Seigmen er så stødige live at det er vanskelig å ikke bli overbevist.

Men først ute var Dunderbeist denne kvelden. Hamar-bandet har fått ett godt rykte på seg, og de vet å lage show. God dynamikk i bandet gjør konsertene deres absolutt severdige, og selv om ikke alt materialet er like sterkt, så kommer de unna med sjarm og etterhvert bra med live-erfaring.
Publikum er noe avventende, men det er trolig mere fordi det er søndag enn noe annet. Bra gig var det, dog som sagt at materialet ikke er like sterkt hele veien, og at den siste låta de spilte var grusom, mener det i farta var "Hatet".

Publikum var virkelig begynt å bli fulltallig når Seigmen var klare for dyst, og det kan vel ikke ha vært langt unna utsolgt også på denne ekstrakonserten. En ganske kul videointro startet showet, før de gikk rett igang med åpningssporet fra nyplata "Enola" i "Hva Vi Elsker".

En realt kul sammensetning av band og lysbruk slo an tonen, og Byscenen som jo er ett ganske intimt lokale funket utmerket for bandet utover kvelden, hvor publikum starter forsiktig, men hvor bandet får de litt mindre formelle utover settet til at det fra midtveis av begynner å bli riktig så trivelig.Det tok kanskje noen låter også for bandet å bli helt varme i trøya, eller at det tok litt tid å fordøye hvordan de blandet gammelt og nytt materiale. Derfor var det en liten overraskelse når konserten heves til neste nivå når de tar "Trøst". Det er vel låta som er nærmest hitstemplet fra deres siste album, og live var den enda noen hakk hvassere. Og "Metropolis" som følger opp er jo ikke en dårlig løsning, så herfra og ut var bandet i sitt ess, hvor også publikum ble gradvis bedre og bedre.

Ett tre-låters ekstra sett kom naturligvis som bestilt på slutten, hvor de avsluttet til stor jubel med "Hjernen er Alene" som publikum nok aldri vil bli lei av. Jeg tror ikke det er noen fare for at verden blir lei Seigmen med det første, og til tross for at de kanskje ikke har gjort en klassiker av ett album i forkant av turneen, så bor det enda en sjel og ett nivå i bandet som mange norske band ikke vil komme i nærheten av. Dette ble en flott søndag!
Høydepunkter: "Trøst" og "Slaver av Solen".

Seigmen: 8 / 10
Dunderbeist: 7 / 10