Enslaved + Kraków (04.10.12 Blæst, Trondheim)

Artikkel - 18.10.2012 - Skrevet av: Asgeir Enslaved og Kraków besøkte Trondheim 4. Oktober med ett fantastisk show som både overasket og fikk lagt litt smålig med nye inntrykk på plass. Det var en flott kveld med mange besøkende, og godt med liv. Kraków var først ute som oppvarming denne torsdagen -og jeg hadde før konserten kun lest omtaler om denne «utrolige skiva». Det skulle vise seg at det ble ett show som man sjelden får under ett oppvarmingsband på Blæst. Bandet var sykelig samkjørt og trøkka på med ett fantastisk set med låter. Jeg føler nærmest for å skryte bandet til himmels -rett og slett på grunn av at musikk og lys var såpass samkjørt og underholdende.

Hymn To The Winds
Termination of Origin
Last
Possessed
Omen
Mound

Idet man skulle få seg til livets andre Enslaved opptreden så fikk man en rask linjesjekk og det tok ikke lange tiden før Grutle og co var igang med tittellåta fra nyskiva Riitiir. Jeg har ikke noe spesielt inntrykk av at bandet kjørte noe annerledes show enn sist gang de var i byen, og jeg kjedet meg en smule mellom «Ethica Odini» og «As Fire Swept Clean The Earth». Det er som tidligere, mye som ramler ut av frontmann og vokalist Grutle -og det sørger for at både publikum stimuleres og man trekker på smilebåndet iblant. Bandets nye album var ikke like underholdende som Ethica Odini var, og det lot seg merke på scenen.

Intro
Riitiir
Ruun
The Watcher
Thoughts Like Hammers
Ethica Odini
Roots Of The Mountain
Materal
Anzuz Astral
As Fire Swept Clean The Earth
Allfadr Odinn
Immigrant Song
Jotunblod
Isa

Vinner av kvelden (om det kan måles) -var faktisk Kraków som kjørte ett prikkfritt show -noe som fikk meg til å begynne å snuse etter skiva til min private samling. Dette gjelder også såklart nye vinylen til Enslaved som hadde slipp nylig -men scenemessig og når det gjelder musikken hvert enkelt band trøkka på med så var det helt klart Kraków som helt klart klarte å åpne gluggene.

Metal Norge hadde nevnte kveld problemer med kamera, så vi fikk desverre ikke noe visuelt til artikkelen -men oppvarming fra Kraków og headliner Enslaved var likevel så jævlig verdt noen kroner og regner med at folk møter neste gang også!