Seigmen på trøndervisitt

Artikkel - 04.10.2012 - Skrevet av: haavard SEIGMEN
Samfundet, Trondheim 28/9-2012
Publikum: ca 1000
Bilder av Lene J. Løkkhaug

Trondheim er et sted som tydeligvis ligger nære hjertene til Seigmen, noe som ble behørig bemerket fra bandet under konserten. Og det var neppe noen tilfeldighet at bandets første DVD i 2006 også var tatt opp under reunionkonserten i Dødens Dal i Trondheim året før. Det grepet de har på det trønderske publikumet er som en real maktdemonstrasjon, og på Samfundet denne kvelden var det lite å sette fingeren på.Bandet løfter formelig taket på sine beste stunder, og atmosfæren de bygger opp er den perfekte linjen for å holde publikum i sin hule hånd hele veien. Nå har jeg aldri sett bandet tidligere, så jeg har igrunn ingenting å sammenligne med. Men ut fra forventningene jeg hadde så var dette stødigere enn jeg trodde. Et comeback nå var liksom ikke helt det jeg hadde den største troen på at skulle fungere, men når de kjørte sin første nye låt for kvelden, "Trøst", så fikk det meg til å tenke på at jo, ei ny skive har absolutt vært noe å se frem til, og da litt mere tilbake til perioden før "Radiowaves".

Første halvdel av konserten var pur glede, og hverken jeg eller publikum virket til å miste stemingen før det ble noe mere bedagelig i siste bit av hovedsettet. "Agnes Dei" er annerledes og overraskende, også med tanke på vokalprestasjonen. Men den funket ikke helt for meg. Og "Nihil" og "Tenn Alle Lys" er jeg også noe usikker på. Det tok litt nerven ut av konserten synes jeg.


Derimot ble ekstranummerene så fortreffelige som de kunne bli, med "Döderlein" og "Hjernen Er Alene" som triumferte en allerede godlynt sal som sang med av full hals. Jeg vil ikke tro en sjel gikk ut av salen uten å være fornøyd denne kvelden. Bandet skal ha all ros for å vite hva de gjør, og alt fra lysshowet de hadde med seg og til å også røyklegge salen før de gikk på. Det er tricks som de vet fungerer til sin musikk. At låtene ofte kanskje kan virke som å være bygd opp over samme struktur er igrunn en detalje når bandet vet å levere som de gjør. Trolig står nok konserten igjen som en av høydepunktene for 2012 når konsertfronten skal oppsummeres.
8,5 / 10Dette spilte de:
- Ameneon
- Fra X til Døden
- Ohm
- Slaver Av Solen
- Juvel
- Trøst
- Mesusah
- Agnes Dei
- Metropolis
- Evig og Alltid
- Nihil
- Tenn Alle Lys
- Nemesis
- Performance Alpha (ekstranummer)
- Døderlein (ekstranummer)
- Hjernen Er Alene (ekstranummer)