Getaway Rock Festival - Dag 2 (fredag)

Artikkel - 14.07.2012 - Skrevet av: haavard GETAWAY ROCK FESTIVAL
5 - 7 juli 2012
Gasklockarna, Gavle/Sverige
Publikum: 12000

DAG 2 - FREDAG 6 JULI 2012:Dag to begynte naturlig nok med en heftig bakrus, slik at band som Lillasyster og Finntroll måtte vike før denne skrotten var klar for MESHUGGAH. Og det var litt rart at et så annerkjent band skulle spille så tidlig, og attpåtil ikke på hovedscenen. Men forventningene var ikke snaue, og svenskene var trolig det mest teknisk briljante bandet på hele festivalen. Makan til fremvisning i teknikk og ferdigheter er det sjelden man får servert, og sett i forhold til når jeg så dem på Veita Scene i Trondheim for "Chaosphere" albumet så var dette hundre ganger mere komplett. Det var attpåtil ganske smekkfult foran scenen også, og alt i alt var dette det som skulle til for å våkne på ordentlig denne fredags ettermiddagen, hvor det hele tok litt ekstra av når de kjørte "Future Breed Machine" som siste låt.
MINISTRY var en av mine outsidere for festivalen, da jeg ikke har noe stort forhold til dem i utgangspunktet. Men det skulle vise seg å bli en veldig stor fornøyelse å bivåne Al Jourgensen og hans kompani, som i disse dager består av folk fra bl.a. Prong, Danzig, Soulfly og Possessed. Mye av sjarmen hos bandet ligger nok i den skapningen Jourgensen er, da han oser av å være sær, og det er en observasjon i seg selv å bivåne at alle skruene der ikke er helt korrekt satt sammen. Men gøy var det, og musikalsk var det meget tighte saker det som ble levert. Jeg foretrakk kanskje en del av det noe tyngre og senere materialet de serverte, sett i forhold til det mest elektronisk/industriale. Uansett en meget god time i selskap med Ministry!
SATYRICON er bandet som drar endel av de aller yngste på festivalen, så det var faktisk endel som sikkert ikke var mere enn 13-14 år som fant veien til denne konserten.
Men jo yngre publikum er, jo bedre er det for livet foran scenen, og det virket som både band og publikum fikk det de kom her for. Setlista var variert, dog ganske forutsigbar, men det er jo alltid trivelig med "Hvite Krists Død" og "Mother North", og alt i alt gikk denne trivelige timen veldig raskt.
MANOWAR er bandet som nesten bare må oppleves en gang, for det er så harry og riktig på samme tid. Om man kommer ut med litt mere downs enn når du gikk inn så er det vel opplevd på riktig måte. At Manowar trekker folk er det uansett liten tvil om, og de var klart det bandet som også engasjerte folk mest denne helga, hvor det vaiet flagg i alskens varianter over publikum. Det første trekløveret av låter satte lista, med "Manowar", "Gates of Valhalla" og "Kill With Power". I det hele tatt begynte det særdeles trivelig, hvor det ikke var så mye pjatt og glipper mellom låtene som jeg har hørt rykter om at de har drevet med tidligere.
Men alt har sitt metningspunkt, og cirka halvveis i konserten så begynte jeg å gå litt lei, spesielt etter den vanlige seansen hvor de drar opp en "random" publikummer som skal spille gitar som en superhelt, for deretter å bli med ei skjøge hjem for å harve, hvis han gjør det godt nok. Jaja, alt er ved det vanlige, men det begynte å dra litt ut her, samtidig som det ble litt solotull imellom også, og da mistet jeg alt fokus. Likevel så koste jeg meg før jeg bare måtte få med meg siste halvdel av Dying Fetus også, dermed gikk jeg glipp av slutten av Manowar-settet, som forøvrig sluttet med "Crown of the Rings", akkompagnert av et veldig stakkarslig fyrverkeri. Skal man briljere med raketter så kan man jo gjerne spandere noen kroner på annet enn billigvariantene.DYING FETUS siste halvdel var en real knyttneve rett i testiklene, for et så innkjørt Death Metal band av den brutale sorten skal du nok lete ei stund etter. Mange år i gamet har fått dem frem i den ypperste klassen, og med en skikkelig røff lyd og knall lyssetting så angret jeg på at jeg gikk glipp av den første biten. Synd det ikke var for mye publikum til dem da, men slik er det vel når band settes opp samtidig som headlineren for kvelden.
Bilder av:
Meshuggah: Niklas Axelsson
(http://www.rockfoto.nu/artists/meshuggah/20120706/17289)

Ministry (1): Mattias Pettersson
(http://www.rockfoto.nu/artists/ministry/20120706/17317)

Ministry (Indexbilde): Niklas Axelsson
(http://www.rockfoto.nu/artists/ministry/20120706/17317)

Satyricon: Hugo Johansson
(http://www.rockfoto.nu/artists/satyricon/20120706/17318)

Manowar (1): Hugo Johansson
(http://www.rockfoto.nu/artists/manowar/20120706/17319)

Manowar (2): Mattias Pettersson
(http://www.rockfoto.nu/artists/manowar/20120706/17319)

Dying Fetus: Peter Hellman
(http://www.rockfoto.nu/artists/dying-fetus/20120706/17296)