Mayhem (Rockheim 18.10.11)

Artikkel - 19.10.2011 - Skrevet av: Asgeir Vel, de fleste som ikke ankom Rockheim denne kvelden nevnte at de hadde sett bandet ca 10+ ganger, men i mitt utgangspunkt så har det kun skjedd en gang eller to. Anser meg som litt heldig akkurat der. Likevel så var det mange som ankom -både kjente og ukjente fjes som stilte opp for å få med seg denne hendelsen. Mayhem hadde gjort det motsatte av hva Rockheimkunnskap-serien har gjort tidligere. Dvs å kjøre intervju først og konsert etterpå. Her fikk man finne seg i at konserten kom først, og for min del så passet det bedre slik. Litt trøtt etter litt for lange timer på jobb, så kjørte jeg og en kompis nedover for å beskue denne myte fylte bandet en gang til.

Man fikk jo høre hva man egentlig skulle forvente i en slik situasjon. Introen var en litt annerledes enn hva man forventet... Litt sjø, motorsag osv... Så deretter kom Sylvester Anfang og pangstarten med Pagan Fears. Det funket veldig greit lydmessig i deler av showet, men bandets gitarlyd forsvant til tider, i samsvar med skivene kanskje(?). Det er litt som det hele skal være og Ancient Skin kommer og glir glatt over folket som står i salen.

Klassikerne er med som alltid. Deathcrush, Chainsaw Gutsfuck og De Mysteriis Dom Sathanas. Hva annet kan man egentlig forvente? Sist gang jeg opplevde Mayhem live var i en ganske så bedriten form, og har alltid innbilt meg at Deathcruch ble gjenntatt 2-3 ganger iløpet av konserten. Mulig jeg tar feil og alkoholen tok dette minnet fra meg, men uansett : Mayhem leverte varene.

Selve intervjuet etterpå var en litt snedig variant. Det var Helle Stenkløv som sto for avhør, og bandet svarte til en viss grad -men kunne såklart vist seg fra en litt annen side. Det var grynting, mumling -noe som minnet om en ganske bedugget kameramann og penis som avslutning. De klarte ihvertfall å få folk til å holde humøret oppe og forsåvidt skape ett litt uformell følelse igjennom avslutningen på kvelden.

Bandet spilte følgende låter under konserten:
Pagan Fears
Ancient Skin
My Death
A time to Die
View from Nihil
Illuminate Eliminate
Anti
Freezing Moon
Deathcrush
Buried by Time and Dust
Chainsaw Gutsfuck
Carnage
De Mysteriis Dom Sathanas
Pure Fucking Armageddon