UDO / Sister Sin i Trondheim

Artikkel - 17.10.2011 - Skrevet av: haavard UDO
Support: Sister Sin / Sevenfield
Blæst, Trondheim
13 oktober 2011
Publikum: 300
Bilder av Asgeir Holm

Første gang jeg så UDO var på gamle Veita Scene her i Trondheim, og det er vel 12 år siden nå. Den gangen gjorde han en fantastisk konsert, og det var egentlig ikke mye å tenke over om jeg skulle se den lille tyskeren på nytt. Det var det mange andre som hadde tenkt og, og salen var dekket av blanke isser og høyt hårfeste, og her var det jammen ikke mange som var født etter 1980... Jeg vet ikke om størrelsen på publikumet var større enn vanlig og, men det var utrivelig fullt i lange perioder, som la en liten demper på selve opplevelsen da man ble stående og vike for folk som ville forbi, evt tråkke på deg. Bedre var det ikke med at de hadde dekket til den ene siden av scenen, slik at det ble enda mindre plass å se konserten fra.

Likevel, første band, Sevenfield, ble litt i tidligste laget, men når jeg ankom til andre band ut, svenske Sister Sin, da var publikum gode og varme allerede, og stemninga var faktisk meget bra. Det er ikke ofte det skjer her i Trondheim at både folk er på plass og stemninga er bra til ett oppvarmingsband. Så kudos for den publikumere, men kanskje habitten til bandets kvinnelige vokalist også gjorde at mannfolkene sto med geipen ut av munnen og ikke klarte å bevege seg bort fra scenen. Hun var ihvertfall rake motsetningen til UDO, og hele bandet var faktisk veldig bra. Streit feelgood metal som dette funker perfekt for å varme opp publikum, og bandet var så innspilte med hverandre at det virket til å gå på skinner for dem. Hadde alle supportband vært like proffe som disse så har det vært en drøm å gå tidlig på konsert. Bandet har forøvrig tre album under beltet nå, og en fartstid på nærmere ti år, så de langt ifra nybegynnere. Bra gig!

Men det var UDO publikum var her for, og klokka var vel knapt halv ti når den lille tassen kom på scenen. Publikumet var da allerede i ekstase, og det gir en veldig fin feelgood effekt når publikum er så med fra første tone. For jeg synes setlista ikke var den aller beste helt i starten. Det ble mye UDO materiale, og vel, personlig foretrekker jeg når han blander inn litt mere Accept-klassikere, selv om det naturligvis blir mye å kreve når han faktisk er på UDO turne. Og derfor tok det en liten stund før jeg ble helt komfortabel med settet. Men når han omsider tok "Princess of the Dawn" så ble det merkbart enda bedre stemning i lokalet, og derifra og ut så var det ganske så gøy å være tilstede. Det eneste som trakk litt ned var både en trommesolo og gitarsolo som ikke sto i stil med noenting, bra var det ikke, og det eneste egentlig som var litt pluss for gitarbiten var at han klarte å få seg plass midt blandt publikum for å ta en del av den. Ganske utrolig med så mye folk det var... Selv om soloen i seg selv var bare tull.
Bandet UDO drar med seg er ekstremt samspilte, og det er er proft utført på scenen, selv om jeg enda tror de har ett gir til å gå på for å blåse taket av lokalet. Det er likevel energisk, noe som også må til da UDO har begynt å dra på årene, og både scenemessig og vokalmessig så har han hatt bedre år. Så det må kompenseres med ett band som viser spilleglede og vet å engasjere publikum. Spesielt Accept-klassikerne sitter som ett skudd og "Metal Heart" ble naturligvis ett høydepunkt, og avslutningsvis også med den naturlige "Balls to the Wall" så var det merkbart hva publikum hovedsaklig ville høre.
Som sagt, det ble litt langtekkelig i starten for min del, der ikke alt var like spennende av materialet, men konserten kom seg veldig mot slutten, og siste halvtimen var nærmest en parademarsj. Publikum kunne ihvertfall gå hjem svette og lykkelige, og jeg tar gjerne flere midtuke konserter der man avslutter før midnatt...
Totalinntrykket blir 7 / 10, trengselen ødela litt for opplevelsen, og også settet kunne kanskje ha vært snekret sammen litt bedre. Men likevel, det var da en morsom kveld dette.

www.udo-online.com
www.sistersin.com