Hail til Hell!

Artikkel - 03.09.2009 - Skrevet av: Asgeir Det er ikke mange ukene i forkant av selve konserten jeg faktisk ble bevisst på hvem alle musikerne var her. Smått nervøs og litt ivrig så hentet vi bandet på Værnes søndag i forkant av tirsdag 1.september. Bandet ble hentet i flere runder, og ga oss tid til å snakke litt fritt med hvert enkelt medlem. Med en litt jetlag-rammet gjeng så ble dette ganske utrolig opplevelse. Jeg har tidligere f.eks hentet Judas Priest i forbindelse med konserten på Lerkendal i 2008, men i denne sammenhengen så var musikerne på bakkenivå, pratsomme og absolutt i form for en drink! Jeg er vel kanskje litt inhabil i anmeldelses-forholdet her, men siden ingen andre ville skrive så måtte jeg i hvert fall få skriblet ned hva jeg mente om konserten.

Tirsdagskvelden på Blæst ble startet av Goat The Head som nylig har vært i studio. Deres andre album burde være ute i løpet av året eller muligens kanskje til våren, men vi fikk endel nytt materiale i livesammenheng. Bandet hadde god lyd og spilte absolutt tilfredstillende i forhold til mange andre lokale band i samme sjanger som har vært innom Blæst i løpet av de siste årene. Husker og vet lite om navn på låtene de peiset ut til publikum, men det hørtes absolutt fett ut, og håper på å få sjekket ut bandet nærmere når det nye albumet kommer i salg.

Hail! er altså bestående av musikerne David Elefson (ex-Megadeth), Roy Mayorge (Stone Sour, Soulfly), Andreas Kisser (Sepultura) og Tim «Ripper» Owens (ex-Judas Priest). Gjengen hadde turnert sammen tidligere, sett bort ifra mr. Mayorga som var helt fersk i besetningen. Setlisten var en lang og behagelig reise rundt i verdens rock/metal-klassikere. Når de åpnet med Orgasmatron så var det vel selvfølgelig nærmest kaos i front av scenen. Klassiker etter klassiker ble spydd ut, og låter fra Pantera, Iron Maiden, Metallica og haugevis med andre ble hyllet i løpet av grove 90 minutter. Når bandet forlot scenen, så ble det raskt ekstranummer med Refuse/Resist (Sepultura) og Whiplash (Metallica) som resulterte i moshaktige tendenser i forkant av scenen på Blæst.

Konsertene denne kvelden burde fått toppkarakter på grunn av performance og liv men jeg blir som sagt litt inhabil i dette tilfellet. Håper folk hadde en god tirsdag og fortsetter å støtte utelivet når det først kommer band hit. Dette var absolutt verdt turen i hvert fall!